Raksu_haastis.jpg

Ylen toimittaja Sarita Blomqvist kyselee Raksun fiiliksiä pressissä 13.1.2015. Kuva: Sanna Rantanen

Eletään jännittäviä aikoja! Viime kesänä kuvattu Viikossa aikuiseksi-elokuva tulee nimittäin just sillänsä odotettuun ensi-iltaansa! 

Tiistaina juhlittiin leffan maailman ensi-iltaa täällä Turussa. Elokuvan pressitilaisuudessa ennen enskaria oli myös näytillä Raksu. Pitkän syksyn ja kotona kököttelyn jälkeen, tilaisuudessa esiintyi hyvin kaino ja vieno kissa! Raksu tunki päätään aluksi kainalooni häkeltyneenä moisesta julkisuudesta. Lopulta kuitenkin uteliaisuus vei voiton, ja taisivat menneen kesän muistot nousta pintaan, koska katti otti haltuunsa kuvaajien rivistöt hyvin ylenkatseisena mutta virkeänä.

Näin itse myös elokuvan ensimmäistä kertaa. Eniten jännitti tietysti se, kuinka paljon valkokangasaikaa kissa oli saanut valmiissa tuotoksessa. Yllätyksenä voin kertoa, että hyvin paljon! Oli riemullista tapittaa karvapalleroa laajakuvakankaalla! Tunne oli kyllä yltäkylläinen <3. Raksu alias Mirri otti myös toimittajien mukaan valkokankaan haltuunsa kuin vanha konkari!

Raksu_pressi_syli.jpg

Miltä nyt tuntuu? No, huikealta!

Liekö kyseessä ihan ensimmäinen suomalainen elokuva, jossa näinkin laajassa osassa esiintyy kissa? Tätä en osaa sanoa varmasti, mutta jos joku tietää, huutakoon tietonsa julki! Se lämmittää, että viime kesän työpäivät eivät tosiaankaan valuneet hukkaan. Tuotantotiimi totisesti lunasti lupauksensa!

Elokuvasta en kerro enempää kuin sen, että katsoin sen kahteen kertaan samana päivän. En katso juurikaan elokuvia, saati käy niitä leffassa katsomassa, mutta sen sanon, etten kertaakaan molempien näytöksien aikana katsonut kelloa tai puhunut vieruskaverin kanssa. Olen myös valmis vaikka heti katsomaan elokuvan uudestaan, jonka tulen tekemäänkin. Niin että, vetäköön jokainen siitä johtopäätöksensä!!

Toimittajat utelevat miltä nyt tuntuu? Huikealta, huikealta ja HUIKEALTA. Kotikissasta ilman välikäsiä valkokankaan kuninkaaksi :). Kyllä kissat osaavat, vaikka mitä sanottaisiin! Kissa on älykäs ja sopeutuva ja utelias uusille asioille.

Seuraavaksi voitaisiin kokeilla kissa-agilityä!