Kissa-casting. Mikä hullu ajatuskin. Näin nyt kuitenkin kävi ja kissamme Raksu on mukana Johanna Vuoksenmaan uudessa kotimaisessa elokuvassa "Viikossa aikuiseksi". Mitä haettiin? No, turkulaista, norjalaista, ilmeikästä metsäkissaa.

Kissat viihtyvät parhaiten rutiiniensa keskellä tutuissa maisemissa, joten mietin tarkasti meneekö kissan näyttelijätyö jo kiusaamisen puolelle. Kolli on niin rakas minulle, että soisin hänelle parhaan mahdollisen elämän. Rooli elokuvassa oli kuitenkin niin kiehtova ajatus, että en voinut kävellä Vuoksenmaan ilmoituksen ohi. Toivon, että sekä kissa että minä olemme yhtä kokemusta rikkaampia tämän kesän jälkeen.

Kuvauspäiviä kissalla on kesäkuussa kaikkiaan yhdeksän. Ensimmäinen niistä eli kuvausdebyytti on torstaina 5.6. Eniten jännittää.... no, kaikki. Raksu voi periaatteessa suhtautua rooliinsa ihan miten vain: a) kieltäytyä tulemasta kuljetuskopastaan ulos, b) karata metsään välittömästi ensimmäisen mahdollisuuden tullessa c) käyttäytyä tyynesti ja d) kaikki nämä kohdat yhdessä tai sitten ei ollenkaan. Vaikka tunnenkin kissani, tuleva on hämärän peitossa.

Toivotaan siis parasta, eikä pelätä pahinta! Seuraa tästä blogista Raksun tietä tähtiin!

Rakku_pressi-normal.jpg

Minä: "Ehdokkaaksi Mirrin-rooliin ilmoittautuu NFO FI Leoline Ragnar Rohkea IV, eli tutuille Raksu vaan.Tämä kaksivuotias turkulainen norskipoika painaa tällä hetkellä noin viisi kiloa ja on viimeistä viiksikarvaa myöten paitsi ylpeä myös erittäin ihmisrakas kolli, jonka suurena intohimona on pyydystellä juoksunarussa myyränperkeleitä takapihalla. Jos Raksu (Raketti, Rakkupoika, Raakkeli, TT eli turhake, Kakkara ..mitä näitä lempinimiä nyt on ) kiinnostaa niin alla yhteystiedot. Mikäli ei kiinnosta, poika jatkaa nousevaa uraansa oman elämänsä tähtenä perheen keskuudessa."

Vuoksenmaa: "Kiitos Raksun kuvista ja yhteydenotosta. Mun FB-ilmotus levis kulovalkean tavoin ja sähköposti täyttyi kissojen kuvista, mutta valitsimme viisi hyvää ehdokasta ja linjatuottajamme soittaa teille, kertoo vähän enemmän "roolista" ja aikatauluista sun muusta ja sitten tutkaillaan, että kenen kanssa logistiikka ja roolin vaatimat tilanteet parhaiten matsaisivat. Raksu on yksi näistä viidestä."