Raksu_valtaistuin.jpg

Raksu Puoli seitsemän -ohjelman vieraana 27.1.2015. Kuva: Sanna Rantanen.

Moni on kysynyt minulta, kuinka mahdottomia vaatimuksia karvainen filmitähti on esittänyt elokuvadebyyttinsä ja haastattelujen jälkeen? Jos ei oteta huomioon herkkutikkujen (á la saksalainen päivittäistavarakauppa) menekin kasvua tai sylittelyn määrän hienoista nousua, niin suurehkot karvatassut ovat pysyneet hyvin maassa. Hienostelevan norjalaisen diivan kanssa kyllä otsasuoni pullistuisikin!

Ei hätää. Mikään ei ole muuttunut. Aamuisin mauku odottelee sängyn vierellä ensimmäistä herääjää. Sen jälkeen murkinoidaan märkäruokaa ja maistiaisina (yleensä) kinkun siivuja. Sitten herra haluaa ulos verkotetulle terassilleen haistelemaan aamuilmaa. Pikaisen tilannekatsauksen jälkeen (mikään kun ei ole muuttunut yön aikana) katti "soittaa ovikelloa" eli hyppii terassin ovenkahvaan. Sitten pitää käydä märillä (yleensä, koska talvi Suomessa on märkä) tassuilla vessassa, jonka jälkeen huoltaja raapii kammalla paakkuuntunutta savihiekkaa tassujen pohjista hiljaa mielessään kiroillen.

Päivä kuluukin mukavasti ikkunan edessä kaikkea liikkuvaa tiiraillen. Saunan lauteilla otetaan vakavat päiväunet (saa olla täysin rauhassa) ja iltaa kohden voikin sitten purkaa energiaa joko ulkolenkillä tai sateen sattuessa (!) agility-radalla, joka ulottuu makuuhuoneesta eteisen kautta olohuoneen sohvan vastaiseen seinään (niin ylös kuin pääsee seinää pitkin). Tässä välissä voi tappaa pari hiirtä ja myyrää, ja sitten koukkaista keittiöön maukumaan herkkukaapin oven eteen noin varmuuden vuoksi.

Kissaherran eloa ei pienoinen julkisuus ole muuttanut miksikään. Korkeintaan asiasta on hyötynyt huoltaja, jonka syliin Raksu yhä useammin kiipeää ilta-aikaan. Ja huoltaja ei pane asiaa ollenkaan pahakseen - Give me more babe <3!